View Post

soul stories

It all started with Doc back in 2008. ‘I’ve lived on the streets since I was 16 years old.’ He told me. ‘My father used to beat my mother up.. now I run tours around…
And I was hooked! I was looking for more of these beautiful encounters where people from all over the world tell me stories about their lives. Where they tell me about their hopes, dreams and aspirations too. I found them on my travels and around the corner of my street. Only to find out what…

View Post

I can see You

Dit is Oscar, in het ICANSEEYOU project. Ik heb heel lang geworsteld met de vraag of ik het wel kon maken om mijn vader bloot te stellen aan al die geïnteresseerde ogen die iets in hem zouden zien, want hij is er helaas niet meer.  Maar iets in mij wilde het zó ontzettend graag. Hij hoort gewoon bij dit project om zoveel verschillende redenen.  We hebben een enorm sterke band …

View Post

I can See You again

Wie is die mens achter de foto? ICanSeeYou is een project dat gaat over zelfvertrouwen, je gezien voelen, over hoe we kijken en omgaan met elkaar en hoe we contact maken wanneer beelden en social media een hoofdrol spelen in ons leven waar je de ander gewoon weg kunt swipen. Het gaat dus ook over online beoordeeld worden en wat er met je gebeurt als jij je niet gezien voelt. …

View Post

Prambanan en monniken

Rennen!!!! Riep ik. Vlug!! Een paar honderd meter verder zag ik plots rode gewaden de trappen van de Prambanantempel afdalen. Dit was een unieke kans.Die moest ik hebben. Maar mijn lief dacht er anders over natuurlijk. Welke idioot begint er nu te rennen als het dik 30 graden broeit en de zweetdruppeltjes al langs je rug naar beneden kriebelen als je stilstaat… Nou, ik dus! En ik zet te sprint …

View Post

Moederdag

Ik voel me toch wat ongemakkelijk als ik door de gangen van het hospitaal loop. Voor mij is alles is nieuw en ik kijk mijn ogen uit en soms weet ik niet goed wat ik aan moet met wat ik zie.
Maar overal blijk ik welkom en mag ik zien waar kindjes gehaald worden, moeders verzorgd en buiken geïnspecteerd.
Mijn Ghana-avontuur is stiekem al een hele poos geleden en vandaag moest ik er weer aan terugdenken! Komt door al die moeders natuurlijk!
Hier een filmpje

View Post

Bijentelling

Vandaag kun je nog meedoen met bijentellen!! Deze is uit Portugal hoor, er is namelijk geen bij te bekennen hier…
Maar als de zon schijnt of als het droog is dan zoemt het hopelijk in je tuin en als je dan gewoon eens heel goed kijkt zie je hoe prachtig deze beestjes zijn!
Bij Nederland Zoemt zijn ze blij als je ze ook even een half uurtje telt. Nou, dat is best gezellig op een zonnige zondagmiddag toch?
https://www.nederlandzoemt.nl/doe-mee/bijentelling/

View Post

M.E. and my dream

Ik had een droom: de wereld rond met een National Geographic fotograaf.

Dat is niet echt een realistische droom en al helemaal niet als je ME syndroom hebt, werd mij verteld. Maar ze zeggen zoveel en ik liet ze lachen.

En gelukkig pakte dat inderdaad anders uit! Natuurlijk ging dat niet vanzelf en ging ik door een diep dal, wist ik vaak niet meer waar ik het moest zoeken en eindelijk na zo’n dikke 12 jaar, op het diepste dieptepunt, toen ik geen zin meer had om te vechten begon mijn genezingsproces en werd ik beter.

Benieuwd of ik mijn droom heb waargemaakt? Neem een kijkje!

View Post

durf jij het aan?

Wat als je je leven kunt samenvatten in een foto. Hoe zou die er dan uitzien?

Afgelopen zomer ging ik met Marit op pad om zo’n foto te maken. Man wat was het heet, en wat een moed had deze geweldige jonge vrouw!

View Post

Mooie herinnering

‘Pa, mag ik een foto van je maken?’ Vroeg ik met geveinsde zelfverzekerdheid. ‘Ik wil het licht een beetje testen en ik heb een model nodig.’ Voor mij voelde het alsof ik hem vroeg te poseren voor zijn doodsprentje, want we leefden al jaren met het idee dat hij een levende tijdbom was en ik wilde hem niet dat akelige gevoel van mij meegeven.Hij vond het prima. Er werd zelfs …

View Post

Brain awareness week

Five life-changing masterclasses designed to help you strengthen your mindset and upgrade your mental and emotional skills so you can achieve your goals faster and easier than ever before.

Celebrate Brain Awareness Week with NeuroGym’s Masterclass Series! Click on post for the line up and to register!

Better hurry – it starts on Monday. You can register all week and get replays!

View Post

Masks of Carnaval

Maskers, daar was ik naar op zoek. En wat ik daarachter kon zien. Portretten van gezichten van carnaval in Maastricht 2018

View Post

melkflessen en dunne neuzen

‘Jij bent wit en je hebt een dunne neus, dus jij bent het mooist.’
Warung, staat er boven het winkeltje. We stoppen langs de weg om even iets te drinken en Uz, onze gids die al de hele dag niets heeft gegeten, neemt een typisch Malangse Bakso. Een soep met gehaktballen waar een ei in zit verstopt. ‘You should try!’ zegt ze. Ik zou het best wel willen, maar ik wil niet ziek worden, dus is streetfood voor mij een no go en houd ik het bij mango sap.

De dame van de warung staat een beetje onwennig naast de tafel, zich afvragend of ze mag meeluisteren naar wat Uz en ik elkaar vertellen. Ik ben gefascineerd door het typische profiel van deze vrouw. Wat een prachtig gezicht. Ze stamt van het Ngadas volk dat leeft aan de voet van de Bromo vulkaan die we zojuist zijn beklommen maar niet hebben gezien. Mist. Gemist dus.

View Post

naar de wc is al een marathon

Over ME/CVS
Aanleiding voor deze post is een artikel in de Volkskrant door Ellen de Visser:

‘Zo weinig energie hebben dat je maar twee keer per dag even uit bed kunt komen: zo kan Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS) eruitzien. Onderzoekers suggereerden dat het om een psychische ziekte gaat. Onzin, zegt arts en CVS-patiënt Mark Vink.